Termocuplul este un dispozitiv de temperatură utilizat în mod obișnuit în măsurarea temperaturii

- 2021-10-08-

În primul rând, termocuplul este un dispozitiv de temperatură utilizat în mod obișnuit în măsurarea temperaturii. Principalele sale caracteristici sunt o gamă largă de măsurare a sărutului, performanțe relativ stabile, structură simplă, răspuns dinamic bun și pot transmite semnale electrice de 4-20mA de la distanță, ceea ce este convenabil pentru controlul automat. Și control centralizat.
Principiultermocuplumăsurarea temperaturii se bazează pe efectul termoelectric. Conectarea a doi conductori sau semiconductori diferiți într-o buclă închisă, când temperaturile la cele două joncțiuni sunt diferite, potențialul termoelectric va fi generat în buclă. Acest fenomen se numește efect piroelectric, cunoscut și sub numele de efect Seebeck.

Potențialul termoelectric generat în bucla închisă este compus din două tipuri de potențiale electrice; potențial termoelectric și potențial de contact. Potențialul termoelectric se referă la potențialul electric produs de cele două capete ale aceluiași conductor din cauza temperaturilor diferite. Conductorii diferiți au densități electronice diferite, deci generează potențiale electrice diferite. Potențialul de contact înseamnă atunci când doi conductori diferiți sunt în contact.

Deoarece densitățile lor de electroni sunt diferite, apare o anumită cantitate de difuzie de electroni. Când ating un anumit echilibru, potențialul format de potențialul de contact depinde de proprietățile materiale ale celor doi conductori diferiți și de temperatura punctelor lor de contact. În prezent,termocupluriutilizate la nivel internațional au un standard. Termocuplurile reglementate internațional sunt împărțite în opt divizii diferite, și anume B, R, S, K, N, E, J și T, care pot măsura temperatura scăzută. Măsoară 270 de grade Celsius sub zero și poate atinge un maxim de 1800 de grade Celsius.

Dintre acestea, B, R și S aparțin seriei de platină atermocupluri. Deoarece platina este un metal prețios, acestea sunt numite și termocupluri din metale prețioase, iar cele rămase sunt numite termocupluri metalice la prețuri scăzute. Există două tipuri de structuri de termocuplu, tip comun și tip blindat. Termocuplurile obișnuite sunt compuse în general din termod, tub izolator, manșon de întreținere și cutie de joncțiune, în timp ce termocuplul blindat este o combinație de sârmă a termocuplului, material izolator și manșon de întreținere metalic după asamblare, după tragere O combinație solidă formată prin întindere.